FELCO PASSION 2014

FELCO's magazine - Online version
Gyorgy_Janos_Andras Balint

Initiativer: Initiativer

Familien Balint og FELCO: en lang historie

Inden for FELCO's sfære er det muligt at finde usædvanlige familier. Dette er tilfældet med familien Balint. En af de store personligheder inden for det ungarske fjernsyn er Gyorgy Balint, som på nuværende tidspunkt er FELCO's repræsentant i Ungarn. Noget som er meget til glæde for Hermes Afész, en lokal importør.

Med Ungarns 20 millioner indbyggere er det et lille land, hvad angår størrelse, men allerede for år tilbage er Ungarn blevet anerkendt i udlandet for sine vine. Tokay, som er produceret nordvest for Budapest, blev af Louis XIV erklæret som "kongernes vin". Siden 2010 har Hermes Afész solgt FELCO. En unik distributør med nært forhold til landbruget.

Den rigtige repræsentant

På det tidspunkt, hvor Hermes Afész ledte efter en repræsentant, som kunne salgsfremme det schweiziske mærke, var valget indlysende: Gyorgy Balint. Hvorfor? Han var berømt i Ungarn. Efter at have arbejdet som chefredaktør for et haveblad i lang tid, gik han på pension som 61 årig. Han kunne dog ikke affinde sig med at tilbringe sine dage stille og roligt, og accepterede et tilbud fra det ungarske tv-selskab, om at præsentere en serie om havearbejde. Gyorgy er meget kendt på området, indtil nu har han skrevet 29 bøger om emnet, og en at disse bøger, om frugttræer, er solgt i mere end 250.000 eksemplarer.
I 1981 startede Gyorgy på et 10-minutters show hver fredag. Serien kørte i næsten 30 år, indtil 2009, hvilket resulterede i, at Gyorgy blev meget populær i Ungarn. Andras, hans barnebarn, spillede en vigtig rolle ved afslutningen af partnerskabet med Hermes Afész. Det første værk, en dvd, forklarer hvordan man skal beskære ti almindelige træer i Ungarn. Alle videoer starte med billeder af Andras bedstefar.

Janos Balint og FELCO

Ved en tilfældighed kom det frem, ved en snak om partnerskabsmetoder, at Gyorgy huskede at sønnen Janos, ikke kun havde kendskab til FELCO, men også havde møde Félix Flisch, stifteren for FELCO med hovedkontor i Geneveys-sur-Coffrane.
Det hele startede med et brev, som Janos sendte til FELCO i 1971. På det tidspunkt udførte han, som professor på Budapests havedyrknings universitet, en undersøgelse om ergonomien i ca. tyve beskæreværktøjer.
FELCO 3 dukkede op blandt disse tyve beskæresakse. Han forklarede med sine bemærkninger, at han var begejstret for FELCO 3, men at der også var visse områder, der kunne forbedres. En dag fik han brev fra Hr. Schroer, FELCO's salgsdirektør, han takkede Janos og sendte samtidig flere forskellige beskæresakse, bl.a. FELCO 7, som man mente tilgodeså de forbedringer der stod i bemærkningerne.

Mødet med Félix Flisch

De to mænd oprettede et ægte forhold og mødtes i Budapest. De havde sådant et godt forhold, at Hr. Schroer på et senere tidspunkt inviterede Janos til at komme og besøge FELCO's fabrik i Schweiz. I 1994 ankom professoren til FELCO's hovedkontor og mødte Félix Flisch.
På det tidspunkt var stifteren af det schweiziske mærke over 80 år gammel og var allerede gået på pension. Han gik stadigvæk hver dag til fabrikken og reparerede værktøjerne i eftersalgsservicen i en time.
Da de blev færdig med at snakke, udtalte Félix Flisch, at han "var så glad for at have mødt nogen, der var så interesseret i beskæresaksene og ergonomien"og inviterede sin gæst til at smage på en særlig, schweizisk ret, ostefondue, som blev serveret i en alpin hytte helt oppe i 2.000 meters højde. Hr. Schroer slutter sig til gruppen, og de tre mænd snakker selvfølgelig om beskæresakse, men generelt også om livet. Og selvfølgelig også om FELCO-stifterens hobby: bjergbestigning. "Dette førte os hen til diskussionen om ergonomien, da bjergbestigning drejer sig 100 % om det", udtaler den ungarske professor med en kæmpe smil.
Dette nærforhold mellem FELCO og familien Balint fortsætter i dag med partnerskabet. Gyorgy, Janos og Andras har delt rollerne op: "Min bedstefar er berømt. Min far ved, hvordan man beskærer træer, og jeg er i stand til at håndtere kommunikationer og marketing", afslutter Andras.