FELCO PASSION 2014

FELCO's magazine - Online version
Gyorgy_Janos_Andras Balint

Πρωτοβουλίες: Πρωτοβουλίες

Η οικογένεια Balint και FELCO: μια μεγάλη ιστορία

Μέσα στη FELCO μπορεί κανείς να βρει αξιόλογες οικογένειες. Αυτό ισχύει με την οικογένεια Balint. Μία από τις πιο μεγάλες προσωπικότητες της ουγγρικής τηλεόρασης, ο Gyorgy Balint είναι προς το παρόν ο αντιπρόσωπος της FELCO στην Ουγγαρία. Κάτι που χαροποιεί πολύ τον Hermes Afész, έναν τοπικό εισαγωγέα.

Με πληθυσμό 10 εκατομμύρια κατοίκους, η Ουγγαρία είναι σίγουρα μια μικρή χώρα σε ότι αφορά στο μέγεθός της, ωστόσο η φήμη του κρασιού της χαίρει παγκόσμιας αναγνώρισης εδώ και πολλά έτη. Το Tokay που παράγεται στα βορειοανατολικά της Βουδαπέστης ανακηρύχθηκε από το Λουδοβίκο το ΙΔ' ως "κρασί για τους βασιλιάδες". Από το 2010, ο Hermes Afész εμπορεύεται τις σειρές της FELCO. Αυτός ο διανομέας είναι μοναδικός σε ότι έχει να κάνει με τη συνεργασία. Με τις δυνατότητες αυτές, η εταιρία διατήρησε μια στενή σχέση με το γεωργικό τομέα, κυρίως λόγω των πολλών μελών της.

Ένας επιλεγμένος αντιπρόσωπος

Κατά την εποχή που ο Hermes Afész αναζητούσε έναν αντιπρόσωπο για την προώθηση του ελβετικού εμπορικού σήματος, η επιλογή ήταν προφανώς μία: Ο Gyorgy Balint ήταν το ιδανικό πρόσωπο. Γιατί αυτός; Απλά επειδή ήταν μια διασημότητα στην Ουγγαρία. Αφού εργάστηκε ως αρχισυντάκτης σε περιοδικό με ύλη κηπουρικής για μεγάλο χρονικό διάστημα, αποχώρησε σε ηλικία 61 ετών. Εφόσον δεν ήταν πρόθυμος να περνάει απλά τον καιρό του, δέχθηκε χωρίς δισταγμό την πρόταση της ουγγρικής τηλεόρασης να παρουσιάσει μια σειρά για την κηπουρική Δεν θα μπορούσαμε παρά να πούμε ότι ο άνθρωπος αυτός είναι γνωστός σε αυτόν τον τομέα. Μέχρι και σήμερα, έχει γράψει 29 βιβλία για αυτό το θέμα και ένα από τα βιβλία του που αφορούσε σε οπωροφόρα δένδρα πούλησε περισσότερα από 250.000 αντίτυπα.
Έτσι, το 1981 ο Gyorgy "έβαλε ένα στοίχημα"και άρχισε την παρουσίαση ενός δεκάλεπτου προγράμματος κάθε Παρασκευή. Η σειρά αυτή διήρκησε σχεδόν 30 έτη (έως το 2009), γεγονός που τον έκανε εξαιρετικά δημοφιλή στην Ουγγαρία.
Ο Andras, ο εγγονός του, παρατηρούσε στενά αυτή τη δημοφιλία. Λόγω της εκπαίδευσής του στην κηπουρική και στις επικοινωνίες, ο Andras έπαιξε ένα σημαντικό ρόλο στην οριστικοποίηση της συνεργασίας με το Hermes Afész. Η πρώτη δημιουργία, ένα DVD, εξηγεί την κοπή σχεδόν δέκα ειδών δέντρων που είναι συνηθισμένα στην Ουγγαρία. Όλα τα βίντεο ξεκινάνε με εικόνες του παππού του.

Ο Janos Balint και η FELCO

Τυχαία ο Gyorgy θυμήθηκε, στο πλαίσιο μιας συζήτησης μεθόδων συνεργασίας, ότι ο γιος του Janos δεν γνώριζε απλά τη FELCO, αλλά είχε συναντήσει το Félix Flisch, τον ιδρυτή του εμπορικού σήματος με βάση το Geneveys-sur-Coffrane.
Όλα ξεκίνησαν από μια επιστολή που έστειλε ο Janos στη FELCO το 1971. Τότε ήταν καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κηπουρικής της Βουδαπέστης και πραγματοποιούσε μια μελέτη σχετικά με την εργονομία είκοσι περίπου εργαλείων κλαδέματος, την οποία αποφάσισε να μοιραστεί με την FELCO. Μεταξύ αυτών των ψαλιδιών κλαδέματος εμφανιζόταν το FELCO 3.
Με τα σχόλιά του εξήγησε ότι το FELCO 3 του άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, ωστόσο ανέφερε ότι θα μπορούσε να συμβάλλει στη βελτίωση ορισμένων θεμάτων. Μία ημέρα έλαβε μια επιστολή από τον κύριο Schroer, το διευθυντή πωλήσεων της FELCO, στην οποία τον ευχαριστούσε και μαζί με την οποία του έστελνε πολλά ψαλίδια κλαδέματος, μεταξύ των οποίων το FELCO 7, το οποίο προοριζόταν ώστε να ικανοποιήσει τα σχόλια που είχαν γίνει.

Η συνάντηση με το Félix Flisch

Οι δύο άνδρες δημιούργησαν μια αληθινή σχέση και γνωρίστηκαν στη Βουδαπέστη. Τα πήγαιναν τόσο καλά ώστε ο κύριος Schroer τον προσκάλεσε στο εργοστάσιο της FELCO στην Ελβετία. Το 1994, ο καθηγητής έφτασε στα κεντρικά της FELCO και συνάντησε το Félix Flisch.
Τον καιρό εκείνο, ο ιδρυτής του ελβετικού εμπορικού σήματος είχε ήδη ξεπεράσει τα 80 και είχε αποσυρθεί. Ωστόσο, συνέχιζε να επισκέπτεται καθημερινά το εργοστάσιο και επιδιόρθωνε τα εργαλεία στην Εξυπηρέτηση Μετά την Πώληση.
Όταν ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις, ο Félix Flisch δήλωσε ότι "ήταν τόσο χαρούμενος που συνάντησε κάποιον με τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για τα ψαλίδια κλαδέματος και την εργονομία"και προσκάλεσε τον επισκέπτη του για φαγητό με ένα ελβετικό πιάτο, τυρί φοντύ, σε ένα ελβετικό σαλέ σε υψόμετρο 2.000 μέτρων. Ο κύριος Schroer έγινε μέλος της ομάδας και οι τρεις άνδρες συζήτησαν για τα ψαλίδια κλαδέματος και για τη ζωή γενικά. Και προφανώς για το χόμπι του ιδρυτή της FELCO, την ορειβασία. "Όλα αυτά κατέληξαν σε μια συζήτηση για την εργονομία, καθώς η ορειβασία εξαρτάται 100% στην εργονομία", αναφέρει ο Ούγγρος καθηγητής με ένα τεράστιο χαμόγελο.
Αυτή η στενή σχέση μεταξύ της FELCO και της οικογένειας Balint συνεχίζει μέχρι σήμερα με τη συνεργασία τους. Ο Gyorgy, ο Janos και ο Andras έχουν αναλάβει εντελώς διακριτούς ρόλους: "ο παππούς μου είναι διάσημος. Ο πατέρας μου ξέρει να κόβει δέντρα και εγώ έχω ικανότητες στις επικοινωνίες και το μάρκετινγκ", καταλήγει ο Andras.