News

FELCO nieuws en persartikels

FELCO nieuws en persartikels hoofdvestiging

 • FELCO 811
  FELCO 811, de nieuwe, krachtige en snelle draagbare elektronische snoeischaar voor alle snoeiwerken.

  FELCO breidt haar gamma draagbare elektronische snoeischaren uit door de lancering van een nieuw, krachtig, polyvalent en snel model. De FELCO 811, ideaal voor alle intensieve snoeiwerken en alle toepassingsgebieden, profileert zich als favoriete tool bij wijnbouwers, boomkwekers en tuinarchitecten. Naast zijn knipdiameter van 35 mm, zijn het vermogen en de hanteerbaarheid grote troeven, en dat is nog niet alles. Een gedetailleerd overzicht van deze nieuwkomer van FELCO vindt u hieronder.

  De FELCO 811, een combinatie van het vermogen van de FELCO 820 en de snelheid van de FELCO 801, is de nieuwste creatie van de ingenieurs van het Zwitserse bedrijf. De FELCO 811, die ontworpen en vervaardigd wordt in het hartje van de Watch Valley, is het polyvalente gereedschap bij uitstek. De FELCO 811, waar zowel in de wijnbouw, in de boomkwekerij als in tuin-en parkonderhoud reikhalzend naar uitgekeken werd, maakt al zijn beloftes waar.

  Met een snoeicapaciteit van 35 mm, een robuuste behuizing in uit één stuk gesmeden aluminium met levenslange garantie en een herwerkte snoeikop is de FELCO 811 een krachtig, compact en doeltreffend werktuig. Hij zorgt voor een duurzame perfecte snoeikwaliteit. Omdat hij zo licht is (810 g) en zijn snoeikop zo vrij is, beweegt de FELCO 811 zich met gemak tussen de te snoeien takken.

  De snoeisnelheid kan opgedreven worden door de halve openingsmodus te activeren. De halve openingsmodus, die volgens ieders behoefte op 50%, 60% of 70% ingesteld kan worden, wordt eenvoudig ingeschakeld met de trekker of met behulp van het bedieningsbakje.

  Een tweede onderling verwisselbare, makkelijk te monteren snijkop wordt als optie aangeboden. Deze houdt het hout perfect op zijn plaats voor het intensieve snoeien van grote diameters
  (>30mm).

  De tool is licht, ligt vlot in de hand en is comfortabel dankzij de 'soft touch' bekleding. Het compacte en ergonomische dragen vereenvoudigt de bewegingen en verzekert een goede verdeling van het gewicht van de accu(s). De gevoerde uitrusting garandeert een optimale luchtcirculatie en dus een groter comfort. De robuuste en stevige draagvoorziening is compatibel met de andere modellen uit het gamma FELCOtronic.

  Naast de bestaande accu biedt FELCO een batterij aan met een dubbele capaciteit van de nieuwe generatie. Voor mensen die reeds een FELCOtronic bezitten, kan de FELCO 811 bestuurd worden door de oude draagvoorziening mits een eenvoudige update van de software.

  Tot slot kan het onderhoud van de snijkop moeiteloos en zonder demontage uitgevoerd worden dankzij de smeerbout. Net als alle werktuigen van FECLO beschikt de FELCO 811 over een volledige set wisselstukken.

  De FELCO 811 is beschikbaar voor verkoop bij de FELCO-dealers vanaf september 2016.


  'Tijdens zijn 70 jarige geschiedenis heeft FELCO zijn professionele klanten steeds een gamma snoeischaren aangeboden die aangepast zijn aan elke behoefte. De gebruikers van de FELCO 820 erkennen het bijzondere vermogen ervan en de klanten van de FELCO 801 zijn erg tevreden over de snelheid en de hanteerbaarheid ervan.

  Bij de lancering van het werktuig FELCO 811 positioneert FELCO zich nogmaals als niet te miskennen partner met het meest volledige gamma op de markt.

  De duurzaamheid van onze producten getuigt van het grote respect dat wij hebben voor onze klanten. Nog een bewijs hiervan is onze aanpak om onze nieuwe besturingssystemen en accu's compatibel te maken met de elektrische snoeischaren die we begin jaren 2000 vervaardigden. "Onze slogan 'Swiss Precision Made to last' is dagelijks merkbaar op het terrein", benadrukt Christophe Nicolet, CEO van FELCO.

  "De grootste uitdaging voor de FELCO 811 was het bereiken van een snoeicapaciteit die heel wat hoger ligt dan bij de FELCO 801, zonder afbreuk te doen aan de snelheid en het gewicht. Gebaseerd op het principe van de FELCO 801, werd het mechanisme van de FELCO 811 volledig herzien en geoptimaliseerd voor de nieuwe en zeer polyvalente snijkoppen, voegt Denis Tièche, CTO van FELCO, eraan toe.

 • Prestige prunin
  Prestige pruning shears

  The DNA of a region encapsulated in a unique object

  More than just an exceptional tool, these pruning shears are the symbol of excellence of the Jura Arc region! Created to mark the 70th birthday of Geneveys-sur-Coffrane (NE)-based company FELCO, this tool embodies the synergy of long-standing know-how and cutting-edge technology.

  Both of these elements were brought to us by the craftsmen of the "Watch Valley", birthplace of the Swiss watchmaking industry, a world with which FELCO shares many common values, such as precision, reliability and durability. "To mark this anniversary, we wanted to work with the individuals who make up the DNA of our region and who endow it with their specialist expertise," explains Christophe Nicolet, Director of FELCO. Hence the creation of this exceptional tool, which is numbered and of which only 200 pairs exist.

  Prestige pruning shears

  The design of these jubilee pruning shears is based on the FELCO 6, a versatile, reliable and ergonomic tool and a source of pride for the brand. However, although these tools are closely related, they are not identical. The latest addition to the family is superbly embellished, verging on the sublime; black leather-coated handles with delicate red stitching. Moreover, the tool's aluminium components and screws and bolts are hand-polished before being given a surface treatment which ensures an extremely strong resistance and which gives these pruning shears a festive shine worthy of special occasions.

  5 know-how for an exceptional tool

  To create this exceptional 70th anniversary limited edition tool, FELCO has partnered with some of the finest producers from the Swiss Watch Valley.

  "Just like the 5’000 tools manufactured each day at FELCO, the 70th birthday pruning shears have been designed with precision and carefully assembled by hand," says Christophe Nicolet, Director of FELCO. As with other FELCO models, Prétat SA produces the aluminium components of the 70th anniversary pruning shears, that give its generous and ergonomic contours. The impressive sheen of these pruning shears is due to the intense polishing work – over one hour per tool – which is carried out manually at Polisage Brun workshops. Positive Coating provides the high tech protective coating with very fine layers that are only a few fractions of a micron thick. Nonetheless, it is in fact these layers which enhance and protect the parts that they cover.

  The FELCO 70th anniversary tool’s handle coverings come out of Créations Perrin Sellier’s leather goods factory with black Barenia leather wrapped handles, overstitched with striking red seams.

  FELCO is proud to launch this pair of limited edition pruning shears to celebrate its 70 years and to show case the exceptional craftmanship and technical expertise of the Swiss Watch Valley.

  All FELCO proceeds of this tool will go to the ASM charity that supports rural Swiss mountain people.

 • FELCO 16 - FELC
  Drie nieuwe snoeischaren

  FELCO breidt haar aanbod van snoeischaren met drie nieuwe niche-modellen uit: 2 instrumenten voor linkshandigen en snoeischaren voor bloemen.

  FELCO houdt rekening met de behoeften van haar klanten bij het ontwikkelen van haar instrumenten, ook al gaat het hier om de behoeften van een minderheid of een nichemarkt. Met de lancering van de drie nieuwe snoeischaren, laat FELCO duidelijk haar wens zien om tegemoet te komen aan de behoeften van professionals door de introductie van instrumenten die kunnen voldoen aan specifieke gebruikscondities.

  FELCO 16 en FELCO 17 - Modellen voor linkshandigen
  FELCO 16 (op basis van FELCO 6) en FELCO 17 met draaibare handgreep (op basis van FELCO 12) zijn ontworpen voor linkshandigen. EEN aanzienlijke minderheid van ongeveer één op de tien personen is linkshandig. Beide modellen dienen om het assortiment snoeischaren te verrijken voor linkshandigen, met een aanbod van compacte, zeer eenvoudig te gebruiken en comfortabele instrumenten.

  Professionele snoeiers voeren tot 10.000 sneden per dag uit over diverse maanden van het jaar, dus men kan gemakkelijk inzien dat alleen nauwkeurige, compacte snoeischaren die perfect bij de hand passen, tegemoet kunnen komen aan de beperkingen bij het snoeien. De snoeischaar en de gebruiker moeten opgewassen zijn tegen 10.000 sneden per dag ...

  De betrouwbaarheid van FELCO-gereedschap is bewezen. FELCO, een mondiale producent van snoeischaren sinds 1945, heeft altijd de perfecte balans weten te vinden tussen efficiëntie, gebruiksvriendelijkheid, betrouwbaarheid en nauwkeurigheid. En zelfs nu nog zorgt FELCO, met haar twee nieuwe snoeischaren voor linkshandigen, voor een oplossing zonder compromissen: comfortabele gesmede aluminium handgrepen, hoogwaardig gehard stalen mes en ondermes en micrometrische afstelling van de snijkop voor zuiver en nauwkeurig snijden.
  Voor verkoop beschikbaar vanaf oktober 2014.


  FELCO 4C & H - Snoeischaar voor bloemen
  FELCO 4Cut & Hold is een snoeischaar voor bloemen die het mogelijk maakt om de bloemen te snijden zonder ze te beschadigen. Het is een aanpassing van het FELCO 4-model waarbij een speciaal apparaat op het blad is geschroefd om de steel vast te houden na het snijden en om te vermijden dat de bloem op de grond valt.

  Zonder af te dwalen van de merkeigenschappen - met de gesmede aluminium handgrepen en hoogwaardige gehard stalen mes en tegenmes, biedt de FELCO 4C&H een bijzonder voordelige oplossing voor snoeiers die letten op de prijs van hun instrumenten waarbij het wordt vergeleken met zijn grote broer De FELCO 100 (snoeiapparaat voor bloemen op basis van het FELCO 11-model).
  Voor verkoop beschikbaar vanaf oktober 2014.

 • STIHL and FELCO
  STIHL and FELCO sign partnership deal

  FELCO, the manufacturer of professional pruning shears and cable cutters, is to cooperate with chain saw and power tool manufacturer STIHL in the area of cordless pruning shears. A global collaboration contract covering distribution, co-branding, technological developments and market penetration was signed by STIHL and its affiliate VIKING on one hand and FELCO and its spin-off FELCO Motion on the other hand at FELCO premises, in Les Geneveys-sur-Coffrane, Neuchâtel (Switzerland) on May 7th, 2014. Two family-owned companies, decades of experience, each a specialist in its own field, strict quality standards and a high level of in-house production: There are many aspects that STIHL and FELCO have in common. This prompted the idea of joining forces to fill a gap in the STIHL product portfolio to the benefit of both parties. STIHL executive board member Norbert Pick explains: “STIHL expands the range of products which can be powered with our battery system.” “This partnership marks a new milestone at FELCO. It inaugurates a new era in terms of new and co-developed products as well as synergies in marketing and distribution for our companies. Both sides win,” says FELCO managing director Christophe Nicolet. The first co-developped tool, the ASA 85 cordless pruning shears, will be added to the STIHL product line this autumn.

  Felco SA possesses 70 years of experience in the cutting and pruning expertise, associated with its young spin-off FELCO Motion, engine of the technological innovations dedicated to the new generation of electro-portable tools. The company is highly recognized by STIHL for its technology and manufacturing expertise in manual and battery powered pruning tools. The cooperation agreement will not be limited to cordless pruning shears: STIHL recently began selling, under its own brand, hand saws produced by FELCO. In addition, STIHL will further gradually extend its line with FELCO pruning shears and loppers starting in 2015. In this case, the origin of the products remains evident. Both STIHL and FELCO will appear on the packaging with their respective logos and brand colors. Christophe Nicolet illustrates: “We are confident that both OEM products and co-branded FELCO manual pruning shears will strengthen our global presence in professional pruning tools. Through this cooperation, both STIHL and FELCO are offering a better access to end-users looking for innovative pruning solutions.”


  FELCO Company Portrait
  FELCO is the world-leading manufacturer of professional pruning shears and cable cutters since 1945. FELCO manufacturing facilities and R&D center are based in Switzerland. Driven by passion, ethic and perfection, the FELCO entity brings together a vast network of importers in over 90 countries as well as 7 subsidiaries based in France, Germany, Benelux, Australia, South Africa, USA and Canada. The FELCO Group employs over 220 people on 3 sites located in Switzerland. Visit us at www.FELCO.com


  FELCO Motion Portrait
  FELCO Motion SA, created in 2010, is a spin-off of FELCO SA. Its first mission is to develop, design, assemble and deliver innovative mechanical and electronic solutions for all the new range of electro portable pruning and cutting tools FELCO is commercializing throughout its distribution network. The know-how developed and capitalized within our organization is also contributing to propose to other market segments and customers, high technological solutions with a clear focus on innovation, quality and durability.


  STIHL Company Portrait
  The STIHL Group develops, manufactures and distributes power tools for professional forestry and agriculture as well as for garden and landscape maintenance, the construction sector and the demanding private user. The range of garden power tools from VIKING complements the product line. Products are distributed exclusively through authorized dealers, including 34 marketing subsidiaries, about 120 importers and more than 40,000 dealers in over 160 countries. STIHL has been the world’s top-selling chain saw brand since 1971. The company was founded in 1926 and is based in Waiblingen near Stuttgart. In 2013, STIHL achieved a worldwide sales volume of 2.81 billion euros with a workforce of 13,844.

 • FELCO listening
  FELCO luistert naar de markt

  Voor het bedrijf in Geneveys-sur-Coffrane is direct contact met gebruikers altijd bijzonder belangrijk geweest. De teams in de hoofdvestiging reizen regelmatig de wereld rond om klanten van FELCO te ontmoeten die verbeteringen willen voorstellen aan de Zwitserse snoeischaren. Deze nabijheid heeft altijd deel uitgemaakt van de filosofie van FELCO, waarin altijd werd rekening gehouden met vereisten van de gebruikers bij het ontwikkelen van het gereedschap. FELCO biedt plaatselijke service dankzij het wereldwijde distributienetwerk en het streven naar bedrijfscommunicatie in 14 talen voor een beter begrip.
  Gereedschap van FELCO ontworpen voor professionals in knippen en snoeien
  In 1946 exporteert Felix Flisch zijn producten naar Nederland, Duitsland, België, Zuid-Afrika en Israël. Hij is hierbij constant gericht op erkenning door professionele gebruikers.
  Vandaag is FELCO in meer dan 100 landen wereldwijd erkend als een echte handels- en ontwikkelingspartner. Zo’n vertrouwen brengt ook verantwoordelijkheid met zich mee: FELCO moet constant innoveren en de kwaliteit van zijn producten verder verbeteren. Het bedrijf heeft daarvoor een afdeling Research & Development die moet anticiperen op de noden van FELCO’s verschillende markten. Ze doen dit door gereedschap te ontwikkelen dat perfect aangepast is aan de gewijzigde vraag en eisen van eindgebruikers.
  Gedurende haar bijna 70-jarige bestaan heeft FELCO een aanzienlijke uitbreiding van haar assortiment gezien. De eenvoudige snoeischaren waarmee het bedrijf van start ging, zijn aangevuld met snoeischaren met rolhandgreep en vervolgens gemechaniseerd gereedschap. Vandaag beschikken we over een assortiment met nog betere producten, gefabriceerd uit steeds vernieuwende materialen. De kernwaarden zijn echter niet gewijzigd sinds 1945, namelijk: ergonomie, betrouwbaarheid en duurzaamheid.
  Het is een feit dat snoeiprofessionals behoefte hebben aan snoeischaren op maat van hun hand en bedoeld gebruik. Daarom werken de ingenieurs van FELCO permanent aan de ergonomie van hun gereedschap. De hoge precisie-componenten voor het vervangen van alle onderdelen en het gebruik van de beste materialen garanderen duurzame producten en uitstekende snijkwaliteit.
  Plaatselijke servicepunten van FELCO
  FELCO heeft in de loop der jaren een dicht distributienetwerk uitgebouwd door wereldwijd contacten te onderhouden met professionals. Het FELCO distributienetwerk kan rekenen op uitgebreide opleiding en is goed voorbereid op de vragen en verwachtingen van de meest veeleisende klanten. Dankzij de jarenlange samenwerking en het partnerschap met het voltallige distributienetwerk, kunnen klanten rekenen op de gevraagde informatie en een uiterst snelle verspreiding van nieuwe producten. Het distributienetwerk maakt integraal deel uit van de grote FELCO familie en deelt dezelfde waarden, samen gaan we voor totale klantentevredenheid.
  FELCO wil overal ter wereld en dicht bij de handelspartners een verkoopnetwerk uitbouwen en onderhouden. Aangevuld met internationale en nationale beurzen en tentoonstellingen. Wereldwijd worden technische en commerciële seminars georganiseerd om dit doel te verwezenlijken.

  FELCO gereedschap gaat lang mee
  FELCO gereedschap doorstaat de tand des tijds. Het is niet alleen onze verkoopbelofte maar een echte filosofie. Felix Flisch, oprichter van het bedrijf, had namelijk het geniale idee om elk onderdeel vervangbaar te maken. Voor elke model van FELCO is het dan ook mogelijk om reserveonderdelen te vinden zodat gebruikers het gereedschap regelmatig kunnen onderhouden. Meer gecompliceerde bewerkingen worden uitgevoerd door de importeurs of door het hoofdkantoor. Het vervangen van geklonken onderdelen of plastic handgrepen vereist bijvoorbeeld speciale apparatuur en een vaste hand.
  Om nabijheid en een betere ontvankelijkheid te garanderen, wordt in elk land een after-sales service gegarandeerd door FELCO-importeurs of door FELCOtronic-verkopers, in het geval van draagbare elektrische snoeischaren.
  FELCO’s digitale aanspreekpunt voor haar klanten
  Sinds 2012 heeft FELCO "digitale" bijeenkomsten georganiseerd met haar eindgebruikers op sociale netwerken. Dit biedt niet alleen een manier om directe gesprekken met klanten teweeg te brengen, maar het stelt die klanten tevens in staat om onderling te communiceren en om hun professionele praktijk uit te wisselen. FELCO staat dichter dan ooit bij haar klanten, zowel fysiek in het werkveld, als door haar verkoopnetwerk of virtueel dankzij de hedendaagse technologieën.

 • Nouvelle éditio
  Nieuwe editie van het FELCO PASSION magazine.

  Ontdek het nieuwe FELCO PASSION magazine online of download de pdf-versie.
  Veel leesplezier!

 • FELCO 7
  Nieuwe rolhandgrepen die het gereedschap gebruiksvriendelijker en comfortabeler maken.

  FELCO heeft de ergonomie verbeterd van FELCO 7, FELCO 10, FELCO 12 en FELCO 50 om te zorgen voor een gemakkelijkere en comfortabelere greep.

  Het Zwitserse bedrijf FELCO, erkend wereldleider om de kwaliteit van haar knip- en snoeigereedschap, richt zich op het verbeteren van de ergonomie van de snoeischaar met rolhandgreep voor één hand, waaronder de modellen FELCO 7, 10, 12 en 50 modellen binnen het "groene assortiment". Het bedrijf probeert om de grenzen wat betreft voortreffelijkheid te verleggen hoewel de rolhandgrepen, die de beweging van de hand ondersteunen, reeds een geweldig comfort garanderen bij het gebruik van de snoeischaar. Deze gereedschappen zijn in de eerste plaats ontworpen voor professionals die werken in de boomteelt, de tuinbouw of de wijnbouw, maar kunnen tevens worden gebruikt door veeleisende amateurs. Alle nieuwe modellen worden vanaf september geïntroduceerd.

  De verbeteringen hebben gezorgd voor een groter comfort van de FELCO 7, FELCO 10, FELCO 12 en FELCO 50. De grootste verandering ligt bij de keuze voor een elastomeer (rubberen) deklaag voor de rolhandgreep, met een zachter en meer klevend materiaal dan de polymeer die tot dan toe werd gebruikt. Bovendien werd de geometrie van de aluminium hendels van de modellen FELCO 7, 10 en 50 herzien om zo de ergonomie en de effectiviteit van de snoeischaar te verbeteren.

  De duurzaamheid van de producten is kenmerkend voor het bedrijf FELCO. De aluminium handgrepen van de snoeischaar hebben een levenslange garantie. Bovendien hebben de ontwerpers ervoor gezorgd dat de nieuwe reserveonderdelen, waaronder de rolhandgrepen, compatibel zijn met voormalig gereedschap.

 • FELCO 801, the
  De draagbare elektrische FELCO 801-snoeischaar is geschikt voor intensief werk.

  Met de FELCO 801, breidt FELCO het assortiment van draagbare elektrische snoeischaren uit. Dit innovatieve model is, vanwege zijn slanke vormgeving, uitermate geschikt voor het snoeiwerk in wijngaarden. Snel snijdend, licht en ergonomisch, vindt de FELCO 801 gemakkelijk zijn weg rond de takken die gesnoeid moeten worden. Met een snij-diameter tot 30 mm, is de FELCO 801 ideaal voor tal van andere toepassingen.

  Met de FELCO 801, biedt het Zwitserse merk het ideale elektrische draagbare gereedschap voor een
  snij-diameter tot 30 mm. Bijzonder geschikt voor werk in de wijngaard, kan de FELCO 801 ook worden gebruikt voor tuinbouw, kwekerij of het onderhoud van parken en tuinen.

  De FELCO 801 biedt comfort tijdens alle fasen. De FELCO 801 werd ontworpen met de eisen van professionals in het achterhoofd. Het gereedschap is licht, gebalanceerd in de hand, comfortabel en prettig te bedienen. De spiltrekker en de gecombineerd kleinere lichaamsgrootte van de snoeischaar bieden ongeëvenaarde wendbaarheid. Zijn ergonomie en het lichte gewicht maken het werk makkelijker en verminderen de druk op de arm-en schouderspieren.

  Linkshandigen hoeven zich geen zorgen te maken, met een assortiment speciaal voor hen ontworpen:
  de FELCO 801G.

  De compacte en lichtgewicht uitvoering vereenvoudigt bewegingen en zorgt voor een goede verdeling van het batterijgewicht. De met fleece gevoerde structuur zorgt voor een optimale luchtcirculatie en dus meer comfort. Sterk en solide, strookt het dragen op de rug met de overige modellen binnen het FELCOtronic assortiment.

  Het ultra-soepele koord wordt ingebracht via één van de lussen, geplaatst op elke schouder, zodat het niet verward kan raken in de takken.

  Verhoogde productiviteit, allemaal dankzij de FELCO 801. Het ontwerp en de geometrie van de snijkop zorgen dat de FELCO 801 zich makkelijk tussen de te snoeien planten kan bewegen.

  De nauwkeurige controle van de mesbeweging, dankzij de progressieve modus, zorgt voor een maximale precisie, efficiënt snijden en veiligheid. De halfopen modus biedt kostbare tijdsbesparing tijdens het snoeien van kleine diameters.

  De ingenieurs van het Zwitserse merk hadden zowel innovatieve als efficiënte mechanica in gedachten, in het bijzonder vanwege het verhoogde motor toerental en de geoptimaliseerde kogelschroefbeweging.

  De afstandsbediening geeft talrijke nuttige gegevens weer zoals de resterende batterijduur, het aantal sneden, probleemoplossing, enz.

  De autonomie van de batterij kan ongeveer een hele snoeidag bieden hetgeen varieert naargelang de hardheid en diameter van het te snoeien hout. Waar nodig kan een tweede batterij worden toegevoegd, ongeacht het laadniveau. Met de lithium-polymeer (Li-Po) technologie, wordt de batterij opgeladen in maximaal 2 uur.


  Veiligheid tijdens het werk is gegarandeerd dankzij de stand-by modus.

  Bij het uitvoeren van specifieke werkzaamheden, beveelt FELCO twee verwisselbare snijkoppen met de FELCO 801 aan: de speciale 800M snijkop ontworpen voor het snijden van de hoeven van schapen en geiten en de 800F snijkop, ideaal voor kleine diameters tot 20 mm.

  Natuurvriendelijk gereedschap. Dankzij zijn verbeterde hoogwaardig stalen snijkop, is de snede schoon en precies, met een diameter van maximaal 30 mm. Dit maakt genezing van de snoeisnede mogelijk en draagt ook bij aan een betere plantenproductie. De geometrie, de nauwkeurige instelling van de snijkop en de kracht van het gereedschap bevorderen het doeltreffende snijden van takken zonder ze te beschadigen.

  Dankzij het micrometrische aanpassingssysteem, dat het afstellen van de snijkop vergemakkelijkt, is het snijden perfect, de hele dag lang.

  Bijzonder eenvoudig onderhoud. Onderhoudsbeurten van de snijkop kunnen zeer eenvoudig worden uitgevoerd, zonder demontage van het gereedschap, met name dankzij de smeerbout die het mes en ondermes smeert. Het gesmede aluminium voorziet het gereedschap van opmerkelijke kracht en een lange levensduur.


  De FELCO 801 lijkt op een natuurlijk verlengstuk van de hand; gebruikers zullen voelen alsof ze handmatig aan het snijden zijn, terwijl zij profiteren van de voordelen van een draagbare elektrische snoeischaar.

 • FELCO 820
  De FELCO 820, de complete snoeioplossing

  De gloednieuwe, draagbare power snoeischaar van FELCO, de FELCO 820, ontworpen in het hart van Watch Valley, is geschikt voor werkzaamheden in de boomkwekerij en bosbouw, in de wijnbouw, voor gebruik in parken en tuinen en in de landschapsarchitectuur. Hieronder vindt u een gedetailleerd overzicht over dit veelzijdige gereedschap.

  De FELCO 820 draagbare power snoeischaar is de meest recente creatie van het merk FELCO. Geheel ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd in Neuchâtel in Zwitserland, in het hart van de horloge-industrie, draagt deze met trots het logo Vervaardigd in Zwitserland.

  De specifieke kenmerken die tot het ontwerp hebben geleid waren eenvoudig; bied de klanten van het Zwitserse bedrijf een krachtige, snelle, betrouwbare, gemakkelijk in het gebruik en multifunctionele elektrische snoeischaar. Deze veelzijdigheid maakt de FELCO 820 ideaal voor verschillende gebruiksscenario's, variërend van de boomkwekerij tot bosbouwwerkzaamheden, gebruik in parken en tuinen, landschapsarchitectuur en zelfs wijnbouw, is de FELCO 820 het perfecte gereedschap voor alle vormen van snoeiwerk.


  FELCO 820 eigenschappen

  Met een snijcapaciteit van 1 tot 45 mm, biedt de FELCO 820 ongeëvenaarde kracht, niet eerder vertoond in de handel.

  Het garandeert een perfecte en precieze snede, ongeacht de snijdiameter. De FELCO 820 bevordert een snelle genezing van het hout, waarmee de gezondheid van de plant behouden wordt. Bovendien blijkt de ronde snijkop zeer waardevol te zijn bij het werken op hoogte, omdat het hout niet wordt teruggeduwd tijdens het knippen. Het snelle openen en sluiten zorgt ervoor dat er tijdens het snoeien geen onnodig tijdverlies wordt geleden.

  De stapsgewijze stand maakt een nauwkeurige controle van de beweging van het mes mogelijk, alnaargelang de druk op de trekker, zowel bij het openen als het sluiten. Het is daardoor makkelijker om tussen de takken door te werken.

  De FELCO 820 biedt een belangrijke innovatie: door de trekker simpelweg twee keer in te drukken kan de half-open stand geactiveerd worden met een aanzienlijke tijdsbesparing bij het kleine en middelgrote snoeiwerk. Deze nieuwe trekker functie maakt ook het aanpakken van grotere diameters mogelijk, met dit ingenieuze systeem is het niet langer nodig met zowel de elektrische snoeischaar als een zaag te jongleren!

  Dankzij de stand-by modus kunnen het gereedschap en snoeitoebehoren (ladder, harnas) in alle veiligheid worden gehanteerd.

  Het lichte en dunne draagharnas biedt maximaal comfort en een uitstekende laadcapaciteit. Het kan met één of twee batterijen gebruikt worden; afhankelijk van hun respectievelijk laadniveau: de gebruiker hoeft alleen te dragen wat hij nodig heeft om zijn werk uit te voeren. Het harnas is makkelijk aan te passen, dus de gebruiker kan snel verwisselen. Het sluit dicht aan op het lichaam en garandeert zo een volledige bewegingsvrijheid. Het powerpack (met batterijen) is geheel compatibel met de FELCO 800 en de FELCO 810.

  De uiterst soepele kabel gaat door één van de lussen die op elke schouder zitten waardoor wordt voorkomen dat deze in de takken verstrengeld kan raken. De ideale lengte maakt zowel het werken met de rechter- als de linkerhand mogelijk. Of men nu rechts- of linkshandig is, of als het nodig is om van hand te wisselen tijdens het snoeien, de FELCO 820 garandeert maximale, multifunctionele kwaliteiten onder alle omstandigheden.

  De ultralichte en dunne batterijen worden binnen 2 uur opgeladen. Een ingenieus Kers systeem (gebruikt in de Formule 1) spaart de energie op die tijdens het sluiten van het mes geproduceerd wordt en verlengt de lading van de FELCO 820 met meer dan 10%. De USB aansluiting maakt het opladen van apparaten zoals een mobiele telefoon of MP3 speler mogelijk.

  Gesmeed aluminium maakt de behuizing van het gereedschap uitzonderlijke stevig en duurzaam. Daarbij biedt dit geraffineerde systeem gegarandeerd bescherming tegen vuil en snijafval.

  Bovendien kan dit gereedschap eenvoudig en snel onderhouden worden, door een geïntegreerd scherm in de externe behuizing dat u van allerlei nuttige informatie voorziet (zoals de resterende laadcapaciteit, het aantal sneden, probleemoplossing, enz.). Een vetbout verzorgt de smering en vermindert slijtage. Een opbergtas bevat essentiële accessoires voor regelmatig onderhoud van het gereedschap. Zonder enige twijfel is de laatste aanwinst, ontwikkeld door FELCO in Geneveys-sur-Coffrane, veel meer dan simpelweg een elektrische snoeischaar, het staat voor de ware, complete snoeioplossing!

 • FELCO 220
  FELCO 220 : Ongeëvenaarde kracht en knipprecisie !

  FELCO introduceert een nieuw model snoeischaren met hefboomwerking voor twee handen gecombineerd met snijkop voor overbrugging: FELCO 220. Licht en krachtig met een knipdiameter van tot 40 mm. De snijkop voor overbrugging maakt zuiver en nauwkeurig knippen mogelijk, terwijl het hefboomsysteem het snoeien gemakkelijker maakt.

  FELCO 220-scharen zijn de nieuwe snoeischaren voor twee handen, ontworpen door de technici van Geneveys-sur-Coffrane. Ze vormen een completering op de FELCO 230- en FELCO 231-serie. FELCO 220-scharen delen het hefboomsysteem, de lichtheid en de kracht van de eerste twee modellen, en blinken uit om hun voortreffelijke snijkop.

  Het zuivere en nauwkeurige knippen dat wordt geboden door FELCO 220-scharen, stimuleert de herstelling van de wond, waardoor het risico op infectie in sterke mate wordt gereduceerd.

  FELCO 220-scharen zijn uigerust met een krachtig gehard stalen blad en aambeeldblad en een vernuftig hefboomsysteem, en kunnen diameters van 40 mm knippen. Dit systeem biedt tot 65% meer kracht en beperkt daardoor het gebruik van de zaag.

  FELCO 220-scharen zijn ideaal voor zware taken in de boomkwekerij, alsook in parken en tuinen. FELCO 220-scharen, met een lengte van 80 cm en een gewicht van 1,3 kg, zijn lichtgewicht en gemakkelijk in het gebruik, zelfs bij de hoogste takken. Zachte veren en een goede verdeling van het gewicht van het gereedschap zorgen voor een uitzonderlijk gebruiksgemak. Ze hebben een antisliplaag op de buisvormige hendels van aluminiumlegering om de ergonomie te perfectioneren.

  FELCO-gereedschap is ontworpen en geproduceerd met gebruik van het beste materiaal en onder de meest strikte productieprocessen, en wordt geleverd met een volledige set reserveonderdelen.

 • Nouvelle éditio
  Nieuwe editie van het FELCO PASSION magazine.

  Ontdek het nieuwe FELCO PASSION magazine online of download de pdf-versie.
  Veel leesplezier!

 • FELCO 19 sprayi
  Nieuwe fles voor de snoeischaar FELCO 19 met verstuivingssysteem

  De snoeischaar FELCO 19 met verstuivingssysteem wordt nu geleverd met een lichte en duurzame fles, vervaardigd van recyclebare kunststof. Gemakkelijk te onderhouden.

 • News from FELCO
  FELCO stelt met veel plezier de FELCO 820 voor, een complete oplossing voor alle snoeiwerk!

  Kom de veelzijdige kwaliteiten ontdekken van onze nieuwe draagbare elektrische snoeischaar, volledig ontworpen en geproduceerd in Zwitserland.

 • News from FELCO
  Voor wijnbouwwerk ...

  De FELCO 820 is perfect voor regeneratie van wijnranken en het snoeien van fruitbomen.

 • News from FELCO
  Een ideaal gereedschap voor bosbouw.

  De FELCO 820 is perfect voor het sorteren van boomsoorten en om takken te elimineren waar bomen groeien.

 • News from FELCO
  Landschapsarchitecten zullen de FELCO 820 naar waarde schatten.

  Vooral de optimale genezing van de snoeisnede dankzij de snijkwaliteit van de FELCO 820 zal hun tevreden stellen. Deze garandeert een betere gezondheid en levensduur van de planten.

 • News from FELCO
  Maximale veiligheid voor lokale autoriteiten.

  De draagconstructie die dicht op het lichaam wordt gedragen, biedt een hogere veiligheid en de kracht van het gereedschap vermindert de nood aan het gebruik van een zaag.

 • News from FELCO
  Een gereedschap geschikt voor gebruik in de fruitteelt.

  Dankzij de halfopen modus biedt het snelle en nauwkeurige snijprestaties. De lichte draagconstructie die dicht op het lichaam wordt gedragen, is ideaal voor het bomen snoeien.

 • News from FELCO
  FELCO heeft de draagbare elektrische snoeischaar opnieuw uitgevonden.

  Met de FELCO 820, liggen vermogen, snelheid, ergonomie, efficiëntie en betrouwbaarheid binnen handbereik. Laten we vooral ook niet de uitzonderlijk veelzijdige kwaliteiten van dit in Zwitserland geproduceerde gereedschap vergeten.

 • News from FELCO
  De nieuwste FELCO innovatie is in aantocht ...

  Ingenieurs van FELCO zijn verheugd om binnenkort de introductie van hun nieuwste uitvinding te kunnen voorstellen ... Nog enkele dagen geduld!

 • FELCO, the worl
  FELCO pakt de handschoen van de sociale media op!

  Het begin van het jaar betekent Goede Voornemens en het Zwitserse merk heeft zich voorgenomen om zich de volgende twaalf maanden in de arena van de sociale media te storten. Facebook, LinkedIn, FlickR, YouTube... FELCO is van plan om van 2012 het jaar te maken van het contact met diegenen die zijn snoeigereedschap gebruiken en dat betekent met u!
  In 2012 is FELCO van plan om "digitaal" contact te maken met zijn gebruikers via de sociale media websites. Door Facebook en LinkedIn kan het merk direct met u, de eindgebruiker, converseren, maar u kunt ook onderling chatten. De sites zullen merk updates aanbieden, snoeiprofessionals kunnen tips uitwisselen, en iedereen krijgt een platform waar hij zijn ervaringen kan delen...
  FlickR en YouTube zullen ondertussen gebruikt worden om beelden en video's van de producten tijdens gebruik te delen.
  Het directe contact met de eindgebruiker is van vitaal belang voor het in Zwitserland gevestigde bedrijf uit Geneveys-sur-Cofrane. Vragen naar feedback heeft het bedrijf altijd nauw aan het hart gelegen, met teams van het hoofdkantoor die regelmatig eindgebruikers in het buitenland ontmoeten, terwijl zij onophoudelijk de wereld afschuimen om manieren te vinden ter verbetering van de Zwitserse snoeischaren.
  De komst van de sociale media websites vertegenwoordigt een gloednieuwe kans voor het bedrijf een communicatiekanaal te introduceren dat zowel simpel als direct is. De digitale instrumenten zijn gemakkelijk toegankelijk en klaar voor gebruik - door FELCO, natuurlijk, maar vooral door u.
  Het verkrijgen van een beter inzicht in de manier waarop u werkt, zal FELCO helpen beter gereedschap te ontwerpen dat nog beter is afgestemd op uw behoeften.

 • Cam-assisted lo
  De FELCO 231, winnaar van een vergelijkende test

  Het Duitse tijdschrift ETM TESTMAGAZIN heeft in editie 10/2011 een vergelijkende test van snoeitangen gepubliceerd: De FELCO 231 kreeg de waardering "zeer goed" voor zijn prestaties, zijn snijkwaliteit en zijn prettige hantering.

 • FELCO 2 test wi
  Kassensturz, een Zwitsers-Duits tv programma bedoeld voor consumenten: FELCO 2 snoeischaren worden getest!

  Het vermaarde Kassensturz programma op de Zwitserse tv voerde een vergelijkende test uit van snoeischaren: FELCO 2, gekocht door meer dan 15 miljoen gebruikers, kreeg een uitstekende waardering.

 • Nouvelle éditio
  Nieuwe editie van het FELCO PASSION magazine.

  Ontdek het nieuwe FELCO PASSION magazine online of download de pdf-versie.
  Veel leesplezier!

 • New FELCO corpo
  Nieuwe bedrijfsimago van FELCO

  Vanaf vandaag, 5 september 2011, lanceert FELCO zijn vernieuwde internetsite, beschikbaar in 14 talen. De wijzigingen zorgen voor een snelle navigatie, de website is nu meer gebruikersvriendelijk en volgt nu dezelfde lijn als andere communicatiemiddelen van FELCO.

 • Renewable elect
  Duurzame elektriciteit zet de toon bij snoeischaarproductie

  Vanaf nu produceert FELCO, dankzij afspraken met energieleveranciers en interne energiebesparingen, zijn gereedschap volledig milieuvriendelijk.

  FELCO streeft ernaar om zijn engagement in termen van milieuvriendelijke productie ook waar te maken. Vanaf 1juni zal het bedrijf ongeveer 2 % meer betalen voor zijn elektriciteit, met de garantie echter dat alle elektriciteit opgewekt is of afkomstig is met/van duurzame energiebronnen.

  De groene stroom wordt in Zwitserland geproduceerd waaronder gedeeltelijk in de districten Neuchâtel en Fribourg. Deze geografische nabijheid is belangrijk. Hoe kleiner de afstand tussen producent en consument, hoe minder elektriciteit verloren gaat via de hoogspanningsleidingen.

  Bijna alle elektriciteit die FELCO inkoopt, is duurzame energie afkomstig van vooral waterkracht en een klein deel zonne-energie. Als zonne-energie verder blijft ontwikkelen, zit er muziek in deze combinatie voor de toekomst . Het leeuwendeel van de groene energieprijs gaat naar de ontwikkeling van duurzame energiebronnen om zo hun aandeel te vergroten in verhouding tot fossiele brandstoffen en nucleaire energie.

  "De E Group classificatie bevestigt dat deze energie niet van een pompcentrale of spaarbekkencentrale komt", beklemtoont Christophe Nicolet, industrieel productiemanager bij FELCO. Water in een bekken verzamelen om het vervolgens los te laten en opnieuw op te pompen, wordt beschouwd als elektriciteitsopwekking van een niet-hernieuwbare energiebron. Verder zonder nucleaire energie.

  Praktisch gezien verbruikt FELCO jaarlijks 1,7 GWh wat overeenkomt met het verbruik van 340 huishoudens. Het gebruik van duurzame energie maakt een significante daling, van 890 ton tot 20 ton, van de CO2-emissies mogelijk. "In ontwikkelde landen zoals Zwitserland, Duitsland en Frankrijk is de consument zich maar al te goed bewust van dit soort zaken", vermeldt Christophe Nicolet.

  Milieuvriendelijk produceren

  Al enkele jaren heeft FELCO inspanningen geleverd om het verbruik van water, elektriciteit en gas te beperken tijdens de fabricage van gereedschap. "Sinds 2005 hebben we ons gasverbruik tot een derde kunnen verminderen zonder daarbij onze producten te wijzigen", verklaart Pierre-Olivier Matile; veiligheids, gezondheids- en milieumanager. Gedurende deze periode werd, door de uitbreiding van onze fabriek, het grondoppervlak en volume van het te verwarmen gebouw groter. Door onze ketel te vervangen, werden grote energiebesparingen bereikt.

  We hebben altijd verwarming en dit is grotendeels te danken aan het dubbel gebruik van de koelvloeistof. De vloeistof koelt eerst de machines voor slijpen en precisieslijpen. Dan vloeit het door een warmtepomp en verwarmt het tijdens bedrijf alleen deze pomp.

  Het persluchtsysteem vormt een ander belangrijk onderdeel dat door bepaalde werktuigmachines. wordt gebruikt. Door een volledige revisie en bovendien een aangepast productie, die beter aansluit op de systeemeisen, hebben tot een belangrijke daling van het energieverbruik geleidt.

  Het meest spectaculaire voorbeeld van energiebesparing werd echter met het water bereikt. Door de vervanging van het verwarmingssysteem, die vorige zomer werd uitgevoerd, is het warmteverbruik gereduceerd van 20 m3 tot slechts één m3 per week. Daarvoor maakte de waterkoeling deel uit van het watercircuit van het systeem. Nu stroomt het koelwater in een gesloten systeem. Een gratis koelsysteem maakt gebruik van de buitenlucht om het water te koelen in combinatie met een koeler, hierdoor beperken we het energieverbruik tijdens de nacht en gedurende de hele winterperiode.

  In 2009 lieten we zonnepanelen op het dak plaatsen voor de verwarming van het drinkwater. De ramen van een van de werkplaatsen werden deze zomer vervangen waardoor het gebouw beter geïsoleerd is en er minder verwarming nodig is. "Het district Neuchâtel vraagt dat bedrijven die een hoog energieverbruik hebben, energiebesparingen doorvoeren tot 17 % binnen een termijn van 10 jaar", verklaart Christophe Nicolet. FELCO heeft deze doelstelling ruim overtroffen met een energiebesparing van 23 % sinds 2000.

 • Hartmann Gander
  Hartmann Gander, 44 jaar luisteren naar de FELCO machines

  Na een carrière van 44 jaar in de machinefabriek van FELCO, ging Hartmann Gander op 1 januari 2011 op pensioen. Hij schildert de technologische saga van het bedrijf uit Geneveys-sur-Coffrane. Portret van een jong gepensioneerde.

  In 1966, toen Hartmann Gander bij FELCO aan de slag ging, had het bedrijf ongeveer vijftig mensen in dienst en produceerden ze ca. 4.000 snoeischaren per week. Vandaag is het personeel verdrievoudigd en worden goed 5.000 stuks per dag geproduceerd. In meer dan veertig jaar tijd is de kleine scharenfabriek uitgegroeid tot een wereldbekend bedrijf en zijn de productietechnieken niet blijven stilstaan.

  Als getuige en deelnemer aan deze technologische revolutie, spreekt Hartmann op een welwillende en opgetogen manier over zijn eerste uren in Geneveys-sur-Coffrane. “Ik kwam aan uit mijn kanton Grisons op 9 mei 1966, op de vooravond van mijn 20e verjaardag”; herinnert hij zich nog goed. “Félix Flisch was een neef van mijn vader en hij had me overtuigd om bij zijn bedrijf te komen werken nadat ik mijn stage had voltooid als gereedschapsmaker/werktuigkundige in Coire.”

  In die tijd bestond de werkplaats slechts uit een oude boor, een freesmachine en twee kleine torens. De werktuigkundigen moesten de onderdelen stuk per stuk bewerken. “De uitrusting was beperkt maar we behielpen ons met wat er voorhanden was. Het was zeker de beste manier om de noden en beperkingen van de productie te ondervinden.” In de jaren 70 stond het huis van de familie Flisch naast de werkplaats en Félix Flisch, de oprichter van FELCO, werkte daar elke avond door tot tien uur. Zijn vrouw zorgde voor de boekhouding en betaalde de lonen uit op het moment dat de buitenlandse bestelling begonnen toe te nemen.

  Al snel werd Hartmann Gander aangesteld als hoofd van de machinefabriek van FELCO. Om zijn training te voltooien, volgde hij via avondlessen een vervolmakingscursus in techniek te Bern. Vier jaar lang legde hij 120 km af (heen en terug) en dit 3 tot 4 keer per week. Toch heeft hij nog de tijd gevonden om te trouwen en een gezin te stichten!

  Automatisatie

  De automatisch BDM-machine werd in 1967 geïnstalleerd maar deze voldeed niet helemaal aan de verwachtingen, daarom besloot de toenmalige technisch manager om zijn eigen transfermachine te ontwerpen. In 1970 kon de machine in gebruik worden genomen en werden er handgrepen mee gefabriceerd voor de FELCO 4 tot 2002. Kort hierna namen Hartmann en zijn collega's de tweede transfermachine in gebruik die ontworpen was voor de bewerking van handgrepen voor de FELCO 2. “Dankzij deze machines kan de bewerking van een stuk in tien seconden worden afgerond.” Uiteraard ging het niet alleen om een grotere productiviteit maar ook een grotere nauwkeurigheid. Het fabricageproces werd geleidelijk geautomatiseerd.

  Om de bouw van nieuwe transfermachines vlotter te laten verlopen en de kostprijs te drukken, ontwierpen en bouwden de technici de “FELCO eenheid”. Dit was een gestandaardiseerd bewerkingsstation, aanpasbaar aan verschillende noden, met of zonder meerdere boor- of snijtapsets. Deze standaard werd gedurende vele jaren gebruikt en vele eenheden zijn vandaag nog in gebruik.

  Een man met oor voor de machines

  De technologie blijft constant verbeteren in het fabricageproces. In de jaren 80 werd bijvoorbeeld TiN (titanium nitride) geïntroduceerd waardoor de levensduur verlengde van het gereedschap gebruikt tijdens bewerking- en stamphandelingen. Na verloop van tijd werd ook een serie slijpmessen gefabriceerd en in gebruik genomen. In 1974 ontwikkelde Hartmann een betrouwbaar beschermingssysteem voor deze eerder temperamentvolle machines. Tijdens zijn hele carrière luisterde Hartmann goed naar de machines en ging doordacht te werk om oplossingen te bedenken. Gefascineerd door mechaniek en ten volle bewust van de complicaties die tijdens de fabricage konden optreden, was hij altijd in staat om de procedures aan te passen aan de noden.

  Vandaag is de digitale revolutie ook bij FELCO doorgebroken, de uitrusting is computergestuurd en wordt vaak door robots bevoorraad. Op 1 januari 2011 hing Hartmann zijn gereedschap aan de haak en kon hij eindelijk van zijn welverdiende rust genieten. Hij zal zich echter niet gauw vervelen, naast zijn taken op het stedenbouwkundig bureau, zijn ski's, fiets en tuin, heeft hij al een reisje naar Noorwegen gepland om de fjorden en middernachtzon te ontdekken.

 • Christophe Nico
  FELCO maakt nieuwe directeur bekend

  Geneveys-sur-Coffrane (januari 2011) Voor het eerst sinds zijn 66-jarige bestaan zal de Zwitserse fabrikant FELCO een CEO aanstellen die niet tot de familie behoort. De 43-jarige Christophe Nicolet zal in juli de rol van Chief Executive Officer (CEO) overnemen van Laurent Perrin, kleinzoon van oprichter Félix Flisch.

  Dhr. Nicolet, komt oorspronkelijk uit de Neuchâtel regio en begon zijn carrière bij FELCO als industrieel manager op 10 januari dit jaar. Daarvoor was hij CEO bij verschillende bedrijven binnen de Swatch groep in Maleisië en Zwitserland. Hij stapte over naar de sector van horlogemakers na een reeks andere werkervaringen, waarvan de meest bekende bij de specialist in industriële ovens SOLO Swiss. Zijn achtergrond in machinebouw en procestechnologie werd aangevuld met een postgraduaat in business management.

  Laurent Perrin, die sinds 2003 aan het hoofd van FELCO stond, vertelde dat zijn opvolger een grote bedrijfs- en managementervaring aan het bedrijf zal toevoegen.

  "Christophe Nicolet begrijpt het industrieel proces omdat hij in het verleden al veel ervaring heeft opgebouwd op de bedrijfsvloer. Hij is vertrouwd met de technische uitdagingen die inherent zijn aan de productie,’ aldus Laurent Perrin. ‘Zijn ervaring biedt hem ook een bijzonder inzicht in de culturele verschillen die van essentieel belang zijn voor FELCO tijdens de verdere expansie naar nieuwe afzetmarkten.’

  De visie van de toekomstige CEO voor FELCO’s toekomst is duidelijk: de duurzaamheid van het bedrijf behouden en verder bouwen aan de groei.

  ‘FELCO produceert producten met een grote toegevoegde waarde door verschillende activiteiten binnen het bedrijf te bundelen. De stabiliteit en langetermijn strategie stellen het bedrijf in staat om een positie te verwerven op de internationale markt en tegelijkertijd kwaliteit te garanderen,’ voegt hij nog toe.

  Mr. Perrin zal terugkeren naar Canada waar zijn carrière bij FELCO begon. Vroeg met pensioen gaan is geen optie. Mr. Perrin wil de Noord-Amerikaanse markt bewerken door twee nieuwe filialen op te richten die FELCO producten voor bosbouw zullen verkopen in de V.S. en Canada. Voor zijn engagement inzake de totale ontwikkeling van de FLISCH Holding Group is hem de rol toebedeeld van bestuurder en directeur voor supervisie van strategische ontwikkeling in andere domeinen.

  ‘Ik zal het bedrijf in veilige handen achterlaten’ besluit hij. ‘Christophe Nicolet heeft een uitermate goed begrip van de bedrijfscultuur en deelt de familiewaarden waar FELCO groot mee is geworden.’

  Over FELCO
  Félix Flisch, overleden in 2000, richtte FELCO SA in 1945 op te Geneveys-sur-Coffrane, gelegen in de boog van het Jura-gebergte beter bekend als het horlogemakersmekka van Zwitserland. Het bedrijf specialiseert zich in de productie en verkoop van snijgereedschap voor professionele gebruikers. Gevestigd in de regio Neuchâtel, is FELCO SA uitgegroeid tot een wereldstandaard voor de globale snoeischaar markt. De producten van hoge kwaliteit worden ontworpen en gemonteerd in Zwitserland. FELCO SA heeft 140 werknemers in dienst en bereikte een omzet van 41 miljoen Zwitserse Frank voor het boekjaar 2009-2010. Samen met zijn 40 partners exporteert het bedrijf naar meer dan 100 landen. FELCO heeft zes filialen: Zwitserland, Frankrijk, Duitsland, België, Zuid-Afrika en Australië.


  Voor meer informatie:
  - Media (pers): Patricia Borloz: Tel. +41 328 581 449
  - Andere vragen: Voor het vinden van het juiste FELCO contact in uw land: Neem contact met ons op

 • Laurent Perrin
  FELCO verwelkomt personen met een handicap

  FELCO heeft altijd opengestaan voor het aannemen van personen met een handicap. Jaren geleden al nam de oprichter, Félix Flisch, een persoon met een visuele handicap in dienst. Verslag uitgezonden door de TSR op 14/12/2010

 • Portes ouvertes
  FELCO – open huis

  Geneveys-sur-Coffrane (oktober 2010) FELCO heeft zichzelf getrakteerd op een nieuw gebouw ter ere van zijn 65e verjaardag!

  Van 22 tot 23 oktober zinderde het vanwege de plechtige opening van FELCO's nieuwe fabrieksgebouw in Geneveys-sur-Coffrane van de feestelijkheden. Deze opening viel samen met de vijfenzestigste verjaardag van het bedrijf.

  FELCO opende zijn deuren van 22 tot 23 oktober 2010. Reden voor dubbel feest: Het bedrijf vierde zijn 65-jarig bestaan op hetzelfde moment dat het nieuwe fabrieksgebouw in gebruik werd genomen. 2.500 vierkante meter wordt verdeeld tussen het Zwitserse filiaal, het distributiecentrum, de After-sales service en de nieuwste uitbreiding van de groep, FELCO Motion, specialist voor innovatieve elektromechanische oplossingen.

  De officiële opening werd gehouden op vrijdag 22 oktober. Leiders uit de politieke, bedrijfs- en academische wereld van heel Zwitserland waren te gast op dit evenement. Ook onze leveranciers, zo cruciaal om de FELCO kwaliteit te garanderen, waren van de partij.

  In zijn toespraak legde Laurent Perrin, Managing director en zoon van FELCO's oprichter Felix Flisch, de klemtoon op de grote belangrijke evenementen die het verleden van FELCO hebben gekleurd: De oprichting van het bedrijf in 1945, de eerste fabrieksexpansie in 1965, het overlijden van Félix Flisch in 2000 en, de technologische innovatie in 2005 die verder werd bevestigd toen FELCO de prijs voor Prix de l’entreprise suisse romande in de wacht sleepte. In 2010 kwam innovatie opnieuw in het nieuws met de oprichting van FELCO Motion.

  De rondleiding in het nieuwe, volledig gerenoveerde gebouw was een perfecte gelegenheid om FELCO's streven als milieuvriendelijk bedrijf op te treden onder de belangstelling te brengen. Tijdens de renovatie werd veel aandacht besteed aan het gebruik van gerecycled en recyclebaar materiaal alsook aan energiebeheer.

  De feestelijkheden gingen de volgende dag na de officiële opening even vrolijk door. Dit was voor het grote publiek een uitgelezen moment eens een kijkje te nemen bij FELCO. Fabrieksbezoeken, gratis onderhoud van gereedschap, advies van een tuinexpert, activiteiten voor kinderen... de wereldleider in fabricage van snoeischaren spaarde kosten noch moeite om meer dan 1200 aanwezigen te verwelkomen!

  De lachende gezichten en blije uitdrukking van de bezoekers vatte alles perfect samen: de snoeischaar met de rode handgrepen is nog lang niet op zijn top!

  Voor meer informatie:
  - Media (pers): Patricia Borloz: Tel. +41 328 581 449
  - Andere vragen: Voor het vinden van het juiste FELCO contact in uw land: Neem contact met ons op

 • New ultra-light
  FELCO SA: nieuwe ultralichte takkenscharen van 80 cm

  Geneveys-sur-Coffrane (September 2010) - FELCO SA lanceert twee nieuwe takkenscharen die zelfs voldoen aan de eisen van de meest veeleisende vakmensen. FELCO ontwerpers hebben hun ervaring en knowhow gebruikt voor het vervaardigen van superlichte scharen met maximale snijkracht, hun ontwerp benadrukt de met FELCO geassocieerde kwaliteit en doeltreffendheid . Met deze lancering, breidt de wereldleider op het vlak van snoei- en knipgereedschap zijn productassortiment uit door de perfecte oplossing te bieden voor het intensief snoeien van grote takken in het bijzonder van fruitbomen.

  FELCO's beslissing om het bestaande assortiment van takkenscharen uit te breiden werd gebaseerd op de feedback die we van onze professionele gebruikers kregen. De twee nieuwe modellen zijn ongelofelijk licht, heel makkelijk te hanteren en uitzonderlijk effectief. De kern van het nieuwe gereedschap is het verminderde niveau van arm- en schouderbelasting die werd ervaren door de bediener, in het bijzonder tijdens intensief werk zoals het snoeien van volwassen fruitbomen. Het gereedschap is ook goed geschikt voor werk in de bosbouw.

  Met een lengte van 80 cm maken de nieuwe scharen het snoeien van takken met een diameter van 40 mm zeer eenvoudig. Ze zijn voorzien van buisvormige handgrepen gemaakt van een zeer hoogwaardige aluminium legering en een ingenieus nokhefboomsysteem dat de benodigde snijkracht vermindert. Dit systeem levert een hefboomeffect van 1.6x. Het mes uit gehard staal zorgt samen met het hoogwaardig aambeeld in gesmede aluminium legering voor een schone, gladde en nauwkeurige snede.

  De twee modellen hebben een verschillende snijkopvorm: de FELCO 230 heeft een recht, gekarteld aambeeld waardoor u overal makkelijk bij kunt om te snoeien; de FELCO 231 heeft een hol mes en een gebogen aambeeld dat de tak stevig vastklemt dicht bij het hart van de snijkop zodat wegglijden wordt voorkomen en het snoeien makkelijker gaat.

  Beide modellen hebben antislip handgrepen en worden geleverd met een antiblokkeersysteem dat voorkomt dat vingers bekneld raken op het einde van de snijbeweging. Zoals al het FELCO gereedschap hebben de FELCO 230 en FELCO 231 een groot assortiment aan vervangbare onderdelen.

  Voor meer informatie:
  - Media (pers): Patricia Borloz: Tel. +41 328 581 449
  - Andere vragen: Voor het vinden van het juiste FELCO contact in uw land: Neem contact met ons op

 • Magazine FELCO
  Ontdek het FELCO PASSION magazine online of download de pdf-versie

  Wij zijn in ongeveer honderd landen vertegenwoordigd en het is ons doel om kenbaar te maken waar de naam FELCO voor staat en wie er achter de schermen bij FELCO bij betrokken zijn. Veel leesplezier!

 • FELCO 611 & FEL
  FELCO SA: nieuwe snoeizagen

  Geneveys-sur-Coffrane (februari 2010) - Gedreven door het verlangen om te voldoen aan de wensen van zelfs de meest veeleisende professionele gebruikers, lanceert FELCO SA twee nieuwe snoeizagen overladen met technische verbeteringen. Met deze lancering vestigt de wereldleider in gereedschap voor snoeien en knippen een nieuwe standaard voor snoeikwaliteit, levensduur van het gereedschap en gebruikscomfort.

  De nieuwe modellen verschillen van elkaar wat betreft de lengte van het geavanceerde trekzaag zaagblad: 33 cm (13 in.) voor het model FELCO 611, 24 cm (9.5 in.) voor het model FELCO 621. De verbeteringen t.o.v. de voorgaande modellen zijn als volgt:

  - Zaagtanden hebben een impulsbehandeling gekregen voor grotere hardheid en levensduur van het zaagblad;
  - Vorm van de tanden aangepast voor maximale afvoer van zaagsel tijdens het snoeien;
  - Vorm van het zaagblad zelf werd herontworpen voor beter gebruikscomfort en reductie van trillingen.

  Beide zagen behielden de eigenschappen die het succes vormden van de voorgaande modellen FELCO 610 en FELCO 620: het roestvrij, verchroomd zaagblad van hoogwaardig staal met kegelvormig profiel voorkomt vastklemming tijdens het zagen en de ergonomische, antislip handgreep maakt het gereedschap opmerkelijk makkelijk hanteerbaar en comfortabel.

  De FELCO 611 en FELCO 621 zagen worden geleverd met holster en afneembare riembevestigingslus geschikt voor rechts- of linkshandigen. Behalve de handgrepen zijn alle onderdelen vervangbaar, waardoor de levensduur en de prestaties van het gereedschap sterk worden verlengd.

  Voor meer informatie:
  - Media (pers): Patricia Borloz: Tel. +41 328 581 449
  - Andere vragen: Voor het vinden van het juiste FELCO contact in uw land: Neem contact met ons op

 • As well as the
  FELCO SA: Co-branding agreement with VICTORINOX AG

  Les Geneveys-sur-Coffrane (CH) - The companies FELCO SA and VICTORINOX AG have entered into a co-branding agreement: from June 2009, the company based in Les Geneveys-sur-Coffrane will assume responsibility for the marketing and sales of pruning and grafting knives manufactured by the company from the canton of Schwyz. FELCO SA, which specialises in the manufacture of pruning and cutting tools, can now offer the famous manufacturer of Swiss knives the benefit of its commercial links with professionals from the horticultural and arboricultural sectors.

  One of the results of the agreement entered into by FELCO SA and VICTORINOX AG is that from the month of June 2009 a new product range will be launched including 8 different types of knives, grafting knives, budding knives and pruning knives, all carrying the logos of the two brands. Because of its network of subsidiaries and retail outlets established in more than 130 countries, FELCO SA will assume responsibility for the promotion and sales of this new product range, with the exception of the Swiss, German and Japanese markets where VICTORINOX AG already operates a specialised sales network. The main distribution channels will be centred on the wine-growing, arboricultural and horticultural sectors, as well as park maintenance and gardening.

  For commercial and marketing director at FELCO SA, Stéphane Poggi, this agreement will allow the company situated near Neuchâtel to further extend its tool product range aimed at professionals in the horticultural and arboricultural sectors. "Of course, we are dealing here with a highly specialised market niche. However, it is also one that annually generates a significant level of demand because the market includes not only the grafting activity carried out by nurserymen, grape growers and horticulturists, but also florists who like to use very sharp knives when preparing bouquets and flower displays. These tools will allow us to get even closer to our end-users by presenting them with a wider product range that carries the same guarantee of quality and service that is true of all the other tools we manufacture".

  The FELCO-VICTORINOX range includes eight tool types, three of which are available in two different models, one with standard alloy lining and one with solid brass lining. They include a light weight knife (two models), a rose budding knife (two models), with straight blade and bark lifter, a fruit tree budding knife with curved blade and bark lifter, an all-purpose knife (two models), an all-purpose grafting knife with a solid brass bark opener, a pruning knife with a slightly curved blade for grafting large trees and a pruning knife with a hardwood handle, ideal for desuckering.


  VICTORINOX AG:

  Founded in 1884, the company VICTORINOX AG is one of the flagships of Swiss industry. Its turnover in 2008 was 485 million Swiss francs and the company employs around 1,700 employees at its sites in Ibach (its headquarters, in the canton of Schwyz), in Porrentruy (watch factory), in Delémont (the Wenger cutlery works) and at its own retail outlets. It produces around 26 million knives and other pocket tools per year with a range of 900 different models. The company from Schwyz gained a worldwide reputation after the Second World War for its famous Swiss army knife.


  For further information, please contact:

  Stéphane Poggi, Sales and Marketing Director
  T + 41 328 581 466
  spoggi@felco.com
  www.felco.com

 • Pruning shears
  FELCO: The search for optimum environmental performance

  Geneveys-sur-Coffrane – Optimum use of resources and materials at FELCO lies at the very heart of the company's strategy. For the specialist manufacturer of pruning and cutting tools, the constant search for optimum environmental performance makes, first and foremost, economic sense: good management of energy and material consumption means greater efficiency and, hence, higher levels of profitability. For this reason, over the last few years, special efforts have been made to reduce water, electricity and natural gas consumption.

  Water:
  Water is an essential element at FELCO, particularly in thermal treatment and grinding processes. About ten years ago, the average water consumption per finished tool was 24 litres. As a result of far-reaching measures taken at the production level, water consumption per finished tool is now only 2.4 litres, a reduction by a factor of 10. This performance was partly made possible by the operation of an ingenious piece of machinery that somehow uses the waste material contained in the water emitted by the grinding machines as a reprocessing filter. Earlier machinery, based on sediment filtering techniques, required much greater volumes of water.

  Natural gas:
  The purchase of a new boiler has also allowed FELCO to considerably reduce its consumption of natural gas. In addition, the heat given off during the grinding processes is reintroduced into the heating system using a heat pump. As a result, between 2003 and 2008, consumption levels were halved, as were the amount of CO2 emissions into the atmosphere.

  Electricity:
  These efforts have also paid off as seen in the company's reduced electricity consumption levels. Between 2007 and 2008, electricity consumption has been reduced by just over 10% as a result of more efficient adjustments to the machinery settings and efforts to optimise the organisation of the production process.

  Wastewater:
  Wastewater is no longer released into the drainage system but is disposed of by a specialised company. Wastewater volumes are also being decreased. New production processes are making multiple operations on just one machine possible, thereby limiting the consumption of chemical agents and reducing waste.

  Other:
  Less spectacular efforts, but just as important for the protection of the environment, are also made every day within the factory at every level. A systematic sorting and intelligent recycling policy tackles paper, cardboard, wood, plastics, steel, aluminium and organic waste products.

 • Our magazine ab
  Magazine FELCO PASSION 2009

  Een nieuwe vestiging in Afrika, de lancering van het Essentiel assortiment in Australië, een verslag over Mexico: de inhoud van het nieuwste "FELCO Passion" Magazine is heel divers en we hebben geen kans onbenut gelaten om de mensen achter de schermen van FELCO in de schijnwerpers te plaatsen. Zelfs het originele recept voor guacamole staat erin!

 • Award for FELCO
  "Osec Export Award": yet another distinction for FELCO

  "Osec Export Award": Geneveys-sur-Coffrane - FELCO finished second in the "Osec Export Awards 2009", a competition organized each year by the Office suisse d'expansion commerciale (Swiss Office for Commercial Expansion - OSEC). The award was presented in Zurich at the beginning of April at the Swiss Foreign Trade Forum in the presence of the head of the Federal Department of Public Economy, Doris Leuthard and the main leaders in the Swiss export economy, including the managing director of Nestlé, Paul Bulcke.

  Held each year, the "Osec Export Awards" are presented to Swiss companies that succeeded in positioning themselves in international markets in an exemplary fashion. The decisions are taken by a jury of five professionals. The main criteria for this award are the quality of the market approach, the objective difficulties in the target market and the sustainability of the expansion.

  FELCO was recognized for its exemplary approach to the Brazilian market. The jury particularly appreciated the quality of its marketing approach and the results obtained in a highly dynamic market with a difficult reputation. FELCO finished second out of three finalists for 2009, the first prize going to the company K-Team (Yverdon) for its very original jockey-robot project intended for dromedary races in countries in the Middle East. The third prize was awarded to the company Lista which produces office furniture and industrial storage systems.

  The jury was composed of five personalities from the business world, academia and the media:

  - Pascal Ihle, Deputy Editor in Chief at the Handelszeitung;
  - Peter E. Naegeli, Director/Chairman of the Board of Directors at Abegglen Management Partners AG;
  - Martin Naville, CEO of the Swiss-American Chamber of Commerce;
  - Hubertus Schmid, Chairman of the Chambres de commerce et d'industrie suisses (Swiss Chambers of Commerce and Industry - CCIS);
  - Thierry Volery, Director of KMU-HSG (Institut suisse pour les PME - Swiss Institute for Small and Medium Businesses) and professor at the University of Saint-Gall.


  For further information, please contact:

  Mr Stéphane Poggi, Sales and Marketing Director
  T: +41 328 581 466 or e-mail: spoggi@felco.com

 • www.felco.com h
  Revolutionaire website online

  Revolutionaire website online

  Les Geneveys-sur-Coffrane (CH) – Het bedrijf FELCO SA, vooraanstaande specialist in snij- en knipgereedschap, lanceerde op maandag 27 oktober 2008 een revolutionaire website. De nieuwe website werd ontwikkeld met software van het Californische bedrijf Interwoven. FELCO SA kan nu vanuit Zwitserland al de promotieactiviteiten van zijn handelaars over de hele wereld rechtstreeks ondersteunen. Ook de dienst na verkoop werd in een nieuw jasje gestoken.

  Met vier buitenlandse filialen (Duitsland, België, Frankrijk en Australië) en een actieve aanwezigheid in meer dan 120 landen, stelt het verkoopsnetwerk van FELCO SA erg hoge eisen wat promotie betreft: zowel beeld- als tekstmateriaal moet snel wereldwijd beschikbaar zijn en worden aangepast aan verschillende media, zoals reclamefolders, affiches, elektronische verspreiding enz., alles in de 13 werktalen van FELCO. Vroeger ontvingen de handelaars geregeld cd-roms met de nodige documenten en beelden. Het was op die manier echter moeilijk te controleren of er actueel materiaal werd gebruikt en of de presentatienormen van het merk FELCO overal ter wereld werden gerespecteerd.

  De nieuwe site van FELCO biedt een erg doeltreffende oplossing voor al deze problemen. Het systeem werd uitgewerkt door TBSCG, een bedrijf uit Londen. De webserver is rechtstreeks verbonden met de beheerder van de multimedia-inhoud, zodat er maar één beeldbank meer bestaat voor publicaties op papier en op het internet. Alle beelden op de website komen van de beheerder van de multimedia-inhoud en moeten niet eerst worden aangepast of omgezet voor internet: dit gebeurt allemaal automatisch. Wat de server betreft, wordt de nieuwe site gehost door TBSCG, met erg snelle internetlijnen. De toepassingen voor het beheer van de inhoud zijn dan weer bij FELCO SA geïnstalleerd. Deze oplossing garandeert een erg hoge prestatie, zowel om de inhoud te bewerken als om de site te bezoeken op internet.

  Bovendien kunnen de gebruikers van de nieuwe website een gereedschap van FELCO kiezen per categorie of per beroep of de volledige catalogus doorbladeren. Op de site vindt men eveneens alle reserveonderdelen, accessoires en promotieartikels, naast videoclips met uitleg over het onderhoud van de verschillende werktuigen.

  Volgens TBSCG heeft FELCO SA zo een mooie voorsprong wat het beheer van zijn multimedia-inhoud betreft. Het idee om een enkel referentiebeeld te gebruiken, waarvan via internet afleidingen in verschillende vormen kunnen worden besteld voor publicatie op papier of op het internet, is uniek op de markt. FELCO gebruikt het voortaan volop. Drie jaar geleden voerde het bedrijf dit systeem al in voor publicatie op papier.


  Kader
  TBSCG - The Banyan Solutions Consulting Group
  TBSCG is gevestigd in Londen en heeft een tiental medewerkers in dienst. Het bedrijf werkt ook met een twintigtal externe consultants. Het installeert de volgende softwareproducten van het Californische bedrijf Interwoven:
  - Interwoven LiveSite: presentatiesoftware voor websites, om krachtige, meertalige webservers te creëren, die eenvoudig en soepel kunnen worden aangepast door de inhoudbeheerders.
  - Interwoven TeamSite & SitePublisher: software voor het beheer van inhoud en websites, om meertalige inhoud en websites te creëren en te bewerken en nadien te publiceren op LiveSite. Deze software beschikt over een drag’n’drop-tool waarmee gebruikers op eenvoudige, intuïtieve en grafische wijze webpagina’s kunnen beheren.
  - Interwoven MediaBin: software voor het beheer van multimedia-inhoud.

  Buiten FELCO SA, ondersteunt TBSCG de webactiviteiten van bedrijven zoals Shell (UK, NL), Unite (UK), Belgacom (BE) en Bucks CC (UK).


  Adres van de nieuwe website: www.felco.com

  Gelieve voor bijkomende inlichtingen contact op te nemen met:

  Dhr. Stéphane Poggi, Sales and Marketing Director
  Tel: + 41 328 581 466 of e-mail: spoggi@felco.com

  Mevr. Catherine Schmid, Marketing Asset Manager
  Tel: + 41.328.581.461 of e-mail: cschmid@felco.com

 • Swiss Design No
  FELCO in Guangzhou - Swiss Design Now zet zijn opmars voort...

  De openingsplechtigheid vond plaats op 29 oktober te Guangzhou in aanwezigheid van onze Minister van Buitenlandse zaken Micheline Calmy-Rey.

  Swiss Design Now, onder beheer van Pierre Keller van de Kunstschool te Lausanne, werd daarvoor tentoongesteld in Shanghai (2005) en in Beijing (september 2006). De beurs zal ook Zwitserland aandoen aan het einde van volgende jaar.

 • FELCO Germany b
  Oprichting FELCO Duitsland

  Na België, Frankrijk en Australië, heeft FELCO op 1 januari 2007 zijn vierde vestiging geopend
  in Duitsland. Welkom!

  FELCO Deutschland GmbH
  Postfach 13 52
  Ludwigsburger Str. 71
  D-71688 Freiberg/Nekar
  Telefoon: 071 41 685 75 75
  Fax: 071 41 685 75 85
  E-mail: info@felco.eu

 • FELCO Prize
  FELCO, 60 years old and going places

  2005 will have been a very special year for FELCO, world leader in pruning shears and industry flagship in Neuchâtel, Switzerland: the firm celebrated its 60th anniversary, won French-speaking Switzerland’s Enterprise of the Year award, invested CHF 7.5 million in a 2,500 m2 factory extension, and among other developments, launched two ground-breaking models of professional shears.

  A new range of professional tools

  The new two-hand secateurs series FELCO 200 and FELCO 210 are the latest fruits of sixty years at the forefront of pruning technology. They combine unique know-how with an unparalleled mastery of cutting edge-technology.

  The fact that they are completely interchangeable makes these top-class tools unique: the tubes come in three lengths and a choice of two materials (i.e. ultra-light carbon fibre or more economical aluminium). There is also a choice of two cutting heads (straight or curved). Note: the aluminium version will only be available for the 2006-2007 season.

  Easier to use and more ergonomic than ever with their soft, non-slip handle grips, the 200 and 210 models are above all feather light. "Reducing the weight of our products has always been one of our primary ambitions," says Stéphane Poggi, FELCO's Sales and Marketing Director. "But to get there, we had to achieve the impossible: a carbon-aluminium link that is both effective and durable – something nobody had managed before."

  For some months now, the engineers from Neuchâtel have succeeded in meeting that challenge. FELCO's management is particularly proud of the breakthrough - an incredibly robust carbon-aluminium link. The patented invention reduces the weight of two-handed, 60-cm pruning shears by a massive 39%. "Professionals will appreciate this significant improvement to user comfort," adds Stéphane Poggi.

  When asked about the advantages of this modular product, one fruit grower enthused: "Being able to replace the straight head by a curved one spares me a great deal of effort. And the fact that it is possible to change the length of the tube in just a few seconds means I can have the right tool for every job. With the carbon fibre, you hardly feel the weight of the tool in your hands – it's incredibly light!"

  Users looking for the lightest equipment will opt for the Expert range with carbon fibre tubes or with aluminium tubes. Those who simply require a tried and tested tool whose functions are identical but that is more economical to buy will be offered the tools from the traditional FELCO range.

  An Expanding and Dynamic Family Business

  Last year, FELCO decided to enhance both the flexibility and capacity of its manufacturing operations. The family business invested CHF 7.5 million of shareholders’ funds in factory extensions to implement its growth strategy.

 • FELCO Open day
  Open dag, zaterdag 3 september 2005, van 08.00u tot 12.30u.

  FELCO SA verwelkomt u graag in les Geneveys-sur-Cofrrane
  op zaterdag 3 september 2005,
  van 8.00u tot 12.30u voor een rondleiding door de fabriek.

  Catering ter plaatse.

 • Picking and tri
  New FELCO: Even the plants are mighty pleased…

  New FELCO: Even the plants are mighty pleased… When the world's leading manufacturer of pruning and cutting tools launches new products, everybody to do with shoots or branches holds their breath. This applies to professionals, of course, but also to amateurs who have been able to benefit from FELCO's expertise for some years now. One is tempted to say that it even applies to plants, since they do appreciate clean, precise cuts.
  Waiting for these new products will definitely have been worthwhile, and an even larger clientele will now be able to benefit from the development of the range proposed by this Swiss company, which has chosen to expand in order to satisfy a wider public. The legendary quality of the brand, which exports to nearly one hundred countries, is now accessible at outright "charter-flight" prices.

  Trees, bushes and plants are sensitive to the quality of the care they are given, and the use of efficient tools that do not inflict unnecessary damage on them is among their rightful demands. They show their gratitude in the form of fragrant, colourful flowers and flavoursome, healthy fruits.

  The two new tools launched by FELCO bear the product numbers FELCO 300 and FELCO 310. They are distinguished by the shape of their cutting head: a classical curve for the former, and slim blades for the latter when access to the shoots that are to be cut is awkward. Which one will you prefer for the grape harvest? Quite honestly, experience has shown that this is a highly personal choice.

  For the rest, the tools clearly belong to the same family, and have numerous features in common. Light and easy to handle, they have stainless steel blades: a first for FELCO and an innovation that will please all gardeners. Besides, they feature soft springs that render work much easier and require little strength. And not to be forgotten, the locking mechanism for opening and closing allows for single-handed operation. Naturally, the handles are ergonomically designed.

  One small note: these are not pruning tools, but intended for cutting small shoots and collecting flowers and fruits. Nevertheless, in the displays at stores where these tools will be distributed, no confusion will be possible because the manufacturer clearly distinguishes the various product lines by clear labeling and color coding.

  To be competitive to such an extent, this Neuchâtel company has found a manufacturing partner for these tools, which are produced under FELCO's control and according to its stringent quality criteria. Designed and developed in Switzerland, both tools are a fitting addition to the company's entire range because they meet the standards that have made its worldwide reputation: a cut that is always clean and precise, ease of handling, security for the professional or amateur user, plus product reliability and durability.

  For further information:
  - Media (Press): Stéphane Poggi: T +41 328 581 468
  - Other questions: To find the right FELCO contact in your country: Contact Us