Groen

Dankzij de "Groen" serie heeft FELCO professionals in de tuinbouw een uitgebreide keuze te bieden, in welke sector ze ook werkzaam zijn. Of het nu gaat om snoeien of oogsten, het bijsnoeien van bomen en struiken, er is een FELCO voor iedere wijnproducent, hovenier en fruitteler. Hoeftangen zijn geliefd onder geiten- en schapenfokkers. De "Groene" serie bevat eenhandige snoeischaren, takkenscharen, trekzagen, oogstscharen, messen voor ent- en snoeiwerk en is ontworpen voor zowel veeleisende professionals als hobbyisten.

Eenhandige snoeischaren

De éénhands snoeischaren voldoen aan al uw eisen. Ongeacht de snoeimethode, de tijd die gespendeerd wordt aan het werk, of de gewenste vorm, in deze serie vindt de consument zeker wat hij zoekt!

Op ontdekking

De éénhands snoeischaren van de reeks "essentiel" verleiden de klant door hun comfort, hun ergonomische vormgeving, hun licht gewicht en hun uitmuntende snijkwaliteit.

Veelzijdig en nauwkeurig, de basismodellen kunnen alle soorten snoeiwerk aan. Dankzij hun rechte snijkop zijn ze geschikt voor zowel rechtshandigen als linkshandigen.

De ergonomische modellen bieden snijkoppen en een ergonomie die geschikt zijn voor elke gebruiker: rechts- en linkshandigen en/of gebruikers met grote of kleine handen. Voor meer knipgemak en ter voorkoming van peesontsteking (RSI), beschikt het gereedschap over gebogen snijkoppen. Sommige modellen zijn tevens voorzien van een rolhandgreep voor comfortabeler en effectiever knippen.

Deze Special Edition-snoeischaren zijn uitgebracht ter gelegenheid van de zestigste verjaardag van FELCO en ontworpen in samenwerking met lederspecialist D&C Manufacture. Deze snoeischaren zijn gebaseerd op modellen uit de klassieke reeks en zijn nu al gewilde collectors' items.

Tweehandige snoeischaren

Tweehandige snoeischaren zijn het ideale gereedschap voor het knippen van moeilijk bereikbare takken. Er kan gemakkelijker mee worden geknipt.

Op ontdekking

De krachtige hefboom op dit model is geschikt voor het snoeien van bomen, struiken en wijnstokken.

Deze modellen met aluminium handgrepen worden gekenmerkt door lichte en vervangbare onderdelen.

De modellen met koolstofvezel handgrepen komen tegemoet aan de behoeften van de meest veeleisende klanten. Twee high-tech materialen worden gecombineerd, koolstofvezel en precisie-gesmeed aluminium. Het resultaat zijn deze uitzonderlijk lichte en robuuste modellen.

De nokkengestuurde actie die gebruikelijk is voor deze modellen maakt het snoeiwerk eenvoudiger. Dit gereedschap wordt aanbevolen voor het intensief knippen van doorsneden tot 40 mm.

Trekzagen

De trekzagen zorgen voor het snel, zuiver en precies afzagen van dikke takken. De zaagbladtanden beschikken over een uitzonderlijke sterkte en duurzaamheid dankzij de zogenaamde "impuls hardening" behandeling. (Made in South Korea)

Op ontdekking

Oogstscharen

De snijmessen van FELCO zijn speciaal ontwikkeld voor de wijnoogst, het snijden van bloemen of het oogsten van fruit, het snijden van stekken (wijnstokken, planten, twijgjes enz.). Zij voldoen aan alle eisen met betrekking tot comfort, handzaamheid en duurzaamheid: licht in gewicht, snijbek van roestvrij staal, soepel verend, eenvoudig te openen en sluiten, ergonomische handgrepen met lussen om de schaar aan een riem te kunnen hangen. (Made in Italy)

Op ontdekking

Messen voor ent- en snoeiwerk

Deze gereedschappen, geproduceerd door de beroemde fabrikant van Zwitserse zakmessen VICTORINOX, worden door FELCO SA verkocht onder een co-branding-overeenkomst. Ze zijn ontworpen voor al het entwerk uitgevoerd door kwekers, druiventelers en tuinders, naast bloemisten die graag zeer scherpe messen gebruiken bij het samenstellen van boeketten en bloemstukken.

Op ontdekking

Speciale toepassingen "Groen"

FELCO oplossingen voor marktspecifieke behoeften, zoals verstuiven, het plukken van rozen en het knippen van schapen- en geitenhoeven.

Op ontdekking

In samenwerking met de schapen- en geitenkwekers heeft FELCO zijn kniptangen voor kleinvee-hoeven ontwikkeld, die borg staan voor een uitstekend resultaat dat met minimale inspanningen bereikt kan worden. De boven- en ondermessen zijn voorzien van een laagje Xylan®, zo wordt het risico op infecties van de hoeven beperkt. De ergonomische vormgeving van de handgrepen zorgt ervoor dat u langdurig kunt werken met minimale druk op uw hand, pols en gewrichten.

Aangedreven

Het gereedschap dat deel uitmaakt van de "Aangedreven" serie is speciaal ontworpen voor zeer intensieve klussen. Het gereedschap verlaagt de benodigde spierkracht, of het nu pneumatisch of elektrisch wordt aangedreven. Het zorgt er hoofdzakelijk voor dat het zware werk wordt verlicht. Dit high-tech gereedschap met een geavanceerde ergonomie, is geliefd onder zowel professionals als amateurs. FELCO's "aangedreven" gereedschappenserie verlicht het werk en verhoogt tevens uw productiviteit.

Pneumatisch gereedschap FELCOmatic

Op ontdekking

De pneumatische snoeischaren, het eerste aangedreven gereedschap in de FELCO serie, worden nu wereldwijd gebruikt voor grootschalig snoeiwerk. Ze voorkomen het risico van peesontsteking (RSI). Meerdere gebruikers kunnen tegelijkertijd aan hetzelfde blok werken op één compressor!

FELCOtronic elektrisch gereedschap

Licht, sterk en enorm efficiënt: FELCO's draagbare elektrische gereedschap is ontworpen voor elke vorm van intensief knipwerk, of het nu werkzaamheden zijn in de wijngaard, de fruitteelt, het onderhoud van parken, tuinen of bossen, of de schapen- en geitenfokkerij. De elektronisch gestuurde FELCOtronic biedt een weergaloze kracht en precisie. Professionals zullen erg blij zijn met de ergonomie en het eenvoudige manoeuvreren.

Op ontdekking

Industrieel

De FELCO draad- en kabelscharen zijn het resultaat van 60 jaar ervaring. FELCO, wereldleider op dit gebied, biedt een complete serie snijgereedschap voor allerlei soorten industriële toepassingen. Het materiaal dat wordt gebruikt voor de snijkoppen, en de daarop toegepaste warmtebehandelingen maken de draad- en kabelscharen van FELCO uniek in hun soort. FELCO, pionier op het gebied van de driehoekige snede, garandeert een scherpe, zuivere snede, zonder kabelsnoeren te pletten. Het resultaat is pure perfectie: de ronde snede maakt smeed- of laswerk stukken eenvoudiger.

Eenhands draad- en kabelscharen

Eenhandige draad- en kabelscharen garanderen zuiver en precies knippen van kleine doorsneden en zijn ideaal voor roestvrijstalen kabels. Dit gereedschap is geliefd in de banden- en de afraster/tralie-industrie.

Op ontdekking

Tweehandige draad- en kabelscharen

Ontwikkeld uit moderne en exclusieve technologieën, verzekeren de tweehands kabelscharen u van een krachtige, mooie en nauwkeurige snede, optimaal comfort en veiligheid, en tevens zijn ze betrouwbaar en hebben ze een uitzonderlijk lange levensduur.

Op ontdekking

Speciale toepassingen "Industrieel"

Op ontdekking

De universele scharen worden aangeraden voor knutselwerk of voor huishoudelijk gebruik. Bloemisten en garagehouders zijn heel enthousiast over hun veelzijdigheid.